TV-GULD til film om storpolitisk spin

PRISER. "Krigskampagnen" vinder Billed-Bladets pris TV-GULD for årets bedste tv-dokumentarfilm.

Fremragende dokumentarisme, som fører uigendriveligt bevis for et bedrag. Sådan beskriver priskomiteen "Krigskampagnen" i deres begrundelse for at give filmen årets TV-GULD fredag den 2. maj.

Ved hjælp af blandt andet interviews og retrospektive nyhedsklip samler instruktør Boris B. Bertram brikkerne i et storpolitisk spil i forbindelse med Irak-krigen. Filmen tegner et billede af en forloren verden med magtspil og manipulation af offentligheden.

"Dokumentaren handler om spin og løgn på verdenshistorisk niveau," lyder det videre i priskomiteens begrundelse. "Beslutningen om at angribe Irak hvilede ikke bare på tvivlsomme forudsætninger men på forhold, der blev præsenteret som fakta, uden at det havde noget hold i virkeligheden.”

Ved prisuddelingen var der både en statuette og 100.000 kroner til holdet bag filmen. Den er produceret af Lise Lense-Møller fra Magic Hour Films. "Krigskampagnen" er pt. solgt til 12 lande og fik fem hjerter i Politiken, da den i 2013 blev vist på DR2.

"Krigskampagnen" kan ses online på Filmstriben og Filmcentralen/Undervisning. To af de tidligere vindere af TV-GULD kan ses på Filmcentralen/For alle. Det drejer sig om "Min barndom i Helvede" (2012) af Mette Korsgaard og "Den hemmelige krig" (2006) af Christoffer Guldbrandsen.