TV-premiere på Home Sweet Home

TV-PREMIERE. Dokumentarfilmen "Home Sweet Home" bliver vist på DR Ultra torsdag den 10. december kl. 18.10. Katrine Philp har lavet en dokumentarfilm i børnehøjde om at være ny i Danmark. Filmen bliver tilgængelig på Filmcentralen med tilhørende undervisningsmateriale fra 11. december.

Mange børn kender til det at være ny i forskellige sammenhænge. Ny i klassen, ny i idrætsforeningen, ny i fritteren eller klubben og mange danske børn møder og går i skole med andre børn med indvandrer- eller flygtningebaggrund, hvor det at være ny og fremmed opleves i endnu større grad.

"Home Sweet Home" følger den 10-årige flygtningepige Salimahs møde med Danmark og hendes nye hverdag. Hun er kommet til Danmark som kvoteflygtning fra Malaysia ni år efter sin far og storesøster, som hun ikke længere kan huske.

Instruktør Katrine Philp har fulgt Salimah i tre år, fra hun rejser fra Malaysia og gennem den første tid i Danmark, hvor hun kæmper med at falde til i skolen og i den danske kultur, lære et nyt sprog og lære sin familie at kende – oven i de udfordringer, der følger med, når man bevæger sig ind i teenageårene.

"Salimah er flygtning, men det er ikke det, filmen lægger vægt på. Jeg håber at filmen vil skabe fokus på det at være ny i Danmark og komme fra en fremmed kultur. Vi møder en pige, der på mange måder har levet et fuldstændig andet liv end mange af hendes danske jævnaldrene, men som stadig bare er en pige, som alle de andre," siger Katrine Philp.

"Vores børn er dem, der skal vokse op i et samfund, der bliver mere og mere multikulturelt. Et samfund, hvor ens klassekammerater kommer fra mange forskellige kulturer og med forskellige baggrunde. Vi skal ruste både børnene og de voksne, som har med dem at gøre. Det håber jeg, filmen kan være med til. Den generation af børn, der lever lige nu, møder jo i langt højere grad verden. De rejser mere og flere og flere 'fremmede' børn kommer til Danmark. Verden er blevet mindre med internettet osv. Det gør dem langt bedre klædt på til at møde nye kulturer end de forrige generationer, tror jeg."

Premieredage

"Home Sweet Home" havde premiere med 4.-5.-klasseelever ved en børnegalla den 7. december i Huset i Esbjerg, hvor Salimah bor.

Filmen bliver vist på DR Ultra torsdag den 10. december kl. 18.10. Den bliver tilgængelig på Filmcentralen med tilhørende undervisningsmateriale fra 11. december.

"Home Sweet Home" er produceret af Kathrine A. Sahlstrøm for Good Company Pictures med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Redigeret den 10. december.