Tv-seriens store æra

NY BOG. Fra mainstream-serier til grænsesøgende tv-dramatik. En ny bog 'Fjernsyn for viderekomne' byder læseren indenfor i et amerikansk tv-landskab, der har ændret sig mærkbart.

De drikker, ryger og horer. De fremstiller narko, udøver vold og har lemfældig omgang med liv og død. Alligevel er de sært tiltrækkende, de nye karakterer i moderne amerikanske tv-serier. Spillefilm har de seneste år fået kamp til stregen om seernes gunst fra en tæt strøm af tv-serier med fascinerende fiktionsuniverser.

I 'Fjernsyn for viderekomne – de nye amerikanske tv-serier' sætter skribenterne fokus på fortællingerne og udviklingen i det moderne amerikanske tv-landskab.

Cinematekets Film - & Boghandel

Gothersgade 55
1123 København K
Telefon 3374 3421
bookshop@dfi.dk

Åbningstider
Mandag: lukket
Tir-fre: 9.30-22.00
Lør: 12.00-22.00
Søn: 12.00-19.30

Netbutik: åben døgnet rundt

Med opblomstringen af kabelstationer indledtes i 1990'erne en ny guldalder for amerikansk tv-dramatik. Det brede publikum blev gradvist erstattet af nichepublikummer, og mainstream-serier blev udkonkurreret af en mere skæv og grænsesøgende tv-dramatik.

Med serier som 'The Sopranos', 'Mad Men', 'House', 'Deadwood', 'The Wire', 'Boardwalk Empire', 'Lost' og 'Dexter' er amerikansk tv trådt ind i en ny æra præget af komplekse fortællestrategier, virtuose stilgreb og vidunderligt fejlbarlige karakterer.

'Fjernsyn for viderekomne' er filmtidsskriftet 16:9's første bogudgivelse. Jakob Isak Nielsen, Henrik Højer og Andreas Halskov har redigeret, og forlaget Turbine har udgivet med støtte fra Det Danske Filminstitut og Kulturministeriets Tidsskriftstøtteudvalg. Bogen koster 249 kr. og kan bl.a. købes i Filmhusets Film- og Boghandel.

I et virtuelt appendiks på 16:9's website kan man læse uddrag fra selve bogen og finde omtaler af udvalgte serier, der ikke er inkluderet i udgivelsen.

Tags: Ny bog