Tysk remake af Min oldefars historier

REMAKE. Tv-serien "Min oldefars historier" bliver nu genindspillet i Tyskland af Kinderfilm. Den danske version, der er instrueret og skrevet af Tone Mygind Rostbøll, blev vist på DR Ramasjang i foråret 2016.

I Tyskland har man normalt ikke noget imod at dubbe film og tv-serier, men for tiden har vores naboer mod syd gang i optagelserne til et remake af en dansk tv-serie. Det er "Min oldefars historier", der nu er ved at blive til "Felix Macht Ferien", som senere skal ud til de tyske førskolebørn på tv-kanalerne ARD og ZDF.

Det er stort, når man har haft store intentioner med en serie, at andre griber den og vil gøre den til deres – Tone Mygind Rostbøll

Den tyske interesse opstod, da seriens producer var på Junior Co-production Market ved Cinekid-festivalen i Amsterdam sidste år.

"Jeg var i virkeligheden i Amsterdam for at skaffe international finansiering til et andet projekt, da en tysk producer fik opsnappet, at vi havde lavet 'Min oldefars historie'. Normalt er det boxoffice-hits, der bliver solgt til genindspilning, men her er det en tv-serie – og så endda til børn – som nu er ved at blive gjort klar til det store tyske tv-marked," fortæller seriens producer Maria Stevnbak Westergren.

"Vi lavede oprindeligt serien, fordi det var vigtigt for os at skildre mødet mellem generationer på en sand, ærlig, men fantasifuld måde, hvor de gode historier var i centrum. Det er stort, når man har haft store intentioner med en serie, at andre griber den og vil gøre den til deres," supplerer filmens instruktør Tone Mygind Rostbøll.

DR har da også været særdeles glade for den originale udgave af serien og har indstillet den til en Emmy. Om den ender med en nominering er dog for tidligt at sige.

"Min oldefars historier" er instrueret og skrevet af Tone Mygind Rostbøll og produceret af Maria Stevnbak Westergren for Toolbox Film med støtte fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Ulla Hæstrup. Serien udspiller sig i grænselandet mellem fiktion og dokumentar, hvor drengen Theodor besøger sin oldefar, som fortæller sine egne historier, men serien er iscenesat og lavet med manuskript.

Serien er herhjemme blevet fulgt op af "Min mosters historier", som samme hold står bag, og der er flere historier i støbeskeen.