Udbyg Public Service Puljen!

Public Service Puljens succes bør udbygges i det kommende medieforlig. Det skriver Claus Ladegaard, områdedirektør på Det Danske Filminstitut og medlem af Puljens styregruppe i dagens kronik i Politiken.

Områdedirektør Claus Ladegaard. 

"Lulu & Leon" på TV3, "De syv drab" på TV 2, "Veninder på 1. klasse" på Kanal 4 og "Velkommen til Borgen" på DK4 er alle originale danskproducerede drama- eller dokumentarserier, sendt på de kommercielle tv-stationer i Danmark og støttet af Public Service Puljen.

Puljen repræsenterer i følge Claus Ladegaard en nyskabelse i dansk mediepolitik, som har gjort det attraktivt for også de kommercielle tv-stationer at producere dansk tv-drama og tv-dokumentar af høj kvalitet og med stor public service værdi. Den politiske hensigt med etableringen af Public Service Puljen var at øge pluralismen og konkurrencen på public service i Danmark. Public service skulle ikke længere være forbeholdt DR og TV 2, men udvides til også at omfatte de kommercielle tv-kanaler.

På tærsklen til forhandlingerne om et nyt medieforlig er det på sin plads at se på puljens meritter. Hvad virkede? Hvad virkede ikke? Og hvordan bør en eventuel fortsættelse af puljen udformes?

Læs Claus Ladegaards kronik i sin helhed på politiken.dk

Få dagligt overblik over film- og mediestof i danske medier på dfi.dk/presseklip