Udviklingen af nordatlantiske projekter er i fuld gang

NORDDOK II. Støttemodtagere fra grønlandske og færøske filmprojekter deltog i denne måned på det første udviklingsseminar for NORDDOK II puljen, som efter årets tredje og sidste ansøgningsrunde nu har støttet 21 projekter.

Formålet med NORDDOK II puljen er, at styrke filmmiljøerne i Grønland og på Færøerne og udbrede viden om Rigsfællesskabet – først og fremmest gennem støtte til filmprojekter og kompetence- og netværksopbygning, men derudover også via årlige udviklingsseminarer, hvoraf det første blev afholdt 5.-6. december på Filminstituttet i samarbejde med Nordisk Panorama. 

Deltagere ved NORDDOK II udviklingsseminaret fanget i en pause. Foto: Det Danske Filminstitut

Her deltog 29 støttemodtagere i et seminar med fokus på historiefortælling, projektudvikling og intensiv coaching og vejledning på de enkelte projekter sammen med bl.a. Filminstituttets konsulenter og repræsentanter fra dokumentarfilmbranchen.

Status på NORDDOK II efter årets tredje og sidste ansøgningsrunde til dokumentarfilmprojekter, der havde deadline 1. november, er at redaktionen siden projektets start har modtaget i alt 50 ansøgninger og bevilget 30 støtter – 14 udviklingsstøtter og 16 idéudviklingsstøtter – fordelt på 21 titler. Der er givet støtte til 22 aktiviteter i forbindelse med kompetence og netværksopbygning. 

Næste deadline for ansøgning om udviklings- og produktionsstøtte via NORDDOK II er 7. februar 2023.

Om NORDDOK II

NORDDOK II er etableret med en særbevilling på finansloven 2021 på 27,1 mio. kr. for perioden 2022-2024.

NORDDOK II er en fortsættelse af NORDDOK I, som i 2019 blev aftalt mellem den danske statsminister, lagmanden på Færøerne og formanden for Naalakkersuisut i Grønland. Det overordnede formål var, dengang som nu, at udbrede viden om Rigsfællesskabet.

Tags: