Undergrundskunst på web-tv

FILMVÆRKSTEDET. På Demoteks TeVe kan du hver måned få anmeldelser af undergrundskunst og se artister optræde. Konceptet er en del af Demoteket, som i al sin enkelhed går ud på at gøre kunst og kultur tilgængeligt for alle.

En gruppe kunstnere satte i februar 2010 nye standarder for, hvordan kunst og kultur kan formidles og deles. Demoteket hedder det og bygger på et godt gammeldags biblioteksprincip om, at kultur og viden skal være gratis og tilgængeligt for alle. Idéen er, at man afleverer et selvgjort værk på biblioteket, man ønsker, andre skal have glæde af. På denne måde får alle med et bibliotekskort mulighed for at stå med et stykke ægte undergrundskunst i hånden.

Folkene bag Demoteket har nu taget skridtet videre og oprettet Demoteks TeVe. En web-tv kanal, som blandt andet skal bidrage til at formidle de tilgængelige værker. Kanalen er inspireret af YouTube som en offentlig, let tilgængelig og brugerstyret platform.

Demoteket

Demoteketet er et undergrundsbibliotek, som startede i februar 2010. I første omgang havde seks københavnske biblioteker en særlig reol til Demoteksværker. Siden hen har blandt andet Herlev Bibliotek og Kolding Bibliotek åbnet en Demoteksafdeling.  

Alle kan få udgivet værker på Demoteket, så længe man kan garantere, at det er ens eget værk og ikke en kopi af andres.

Udover at etablere en platform for undergrundskunst på biblioteker og på nettet arrangerer folkene bag Demoteket forskellige events med kunst og kultur i centrum. I marts måned byder de på middag til Open Source Food på Brønshøj Bibliotek.

Demoteks TeVe gik i luften i efteråret 2011. Sidste søndag i hver måned ligger et nyt afsnit klar.

”Demoteks TeVe er skabt som en offentlig platform for undergrunden, en legeplads med plads til at eksperimentere med formen af dokumentar. Vi har med vilje valgt et smalt format, hvor det handler mere om at have plads til det skæve og finurlige end at please et bredt publikum,.” siger Mai Sydendal fra Demoteks TeVe og fortsætter:

”Vi ønsker at skabe et sted, hvor man kan lege og sætte sit eget præ på, hvad formidling kan være. Hvert afsnit har for eksempel en fast del med en anmeldelse, hvor vi prøver at kommer langt væk fra smagsdommerene ved af have selve anmelderen i fokus.”

På Demoteket finder man alt fra krøllede soveværelsesproduktioner til indieselskabers avantgarde-udgivelser. I marts måneds udgave af Demoteks Teve er der blandt andet release på Raske Penges musikvideo til nummeret "Intelligent" samt besøg i værkstedet hos Miguel Baez – en musiker, billedkunstner, uglesamler og instrumentbygger – som giver et par ord med på vejen om tegneserien "Monstret under Sengen".

Du kan se Demoteks Teve på Demotekets hjemmeside og YouTube. Demoteks Teve er støttet af Filmværkstedet.

Demotekets hjemmeside

Demoteket på Facebook