Undervisningsmateriale til "Gå med fred Jamil"

Billede til artiklen Undervisningsmateriale til Gå med fred JamilTil den biografaktuelle danske film "Gå med fred Jamil - Ma salama Jamil" har Det Danske Filminstitut udviklet nyt undervisningsmateriale. Filmen omhandler bl.a. religiøse stridigheder, et emne som undervisningsmaterialerne tager fat i. Desuden giver materialet mulighed for at arbejde med moralske dilemmaer samt filmens miljø, virkemidler og billedsprog.

Filmen følger den unge Jamil, som fanges i en spiral af vold og blodhævn mellem sunni- og shiamuslimer i København. Med filmen ønsker instruktøren, at "skildre den sorg og smerte, mange folk fra mellemøsten føler. På samme tid vil jeg gerne illustrere skønheden i den arabiske kultur". Filmen er instrueret af dansk-palæstinensiske Omar Shargawi og produceret for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut.
Undervisningsmaterialet henvender sig til elever fra 8. klasse og opefter, og det kan downloades gratis på Filminstituttets website, hvor man også finder materialer til mange andre film, bl.a. "Flammen & Citronen" og "To verdener".

Undervisningsmaterialer på DFI's website: www.dfi.dk/filmiskolen/undervisningsmaterialer

"Gå med fred Jamil - Ma salama Jamil"

Undervisningsmateriale (pdf)

Factsheet

Website