Undskyld jeg forstyrrer til Shanghai

FESTIVAL. Det har været et godt år for dansk film på de store europæiske og internationale festivaler, og succesen fortsætter i Asien. Den danske film, "Undskyld jeg forstyrrer", er blevet udtaget til "Shanghai International Film Festival". Filmen skal dyste i hovedkonkurrencen med foreløbig 9 andre europæiske og internationale film om en Golden Goblet Award.

"Shanghai International Film Festival" er en af de største internationale festivaler i Asien, og har, som den eneste festival i Kina, desuden modtaget den prestigefyldte akkreditering af International Federation of Film Producers Associations (FIAPF).

Festivalen bestræber sig på at præsentere en bred vifte af art film, kommercielle film og lav-budget film af både etablerede og ukendte instruktører.

I 2009 vandt den dansk-svenske film "Original" en Golden Goblet Award i kategorien Best Feature Film. Samme år vandt Simone Tang prisen for Best Actress for sin rolle i "Kærestesorger", og Sverrir Gudnason vandt Best Actor for sin rolle i "Original". Desuden vandt Rumle Hammerich i 2005 prisen for Best Director for sin film "Unge Andersen". Samme pris fik Erik Clausen i 1995 for filmen "Min fynske barndom".

"Undskyld jeg forstyrrer" er en skæv kærlighedskomedie, hvori Helene i sin søgen efter sin ukendte far ender i et lille skrantende københavnsk teater. Her møder hun den ene besynderlige og excentriske personlighed efter den anden. Det bliver en overrumplende rejse, hvor alt vendes op og ned, og hvor Helene ikke nødvendigvis finder det hun søgte, men noget andet - og meget større.

"Shanghai International Film Festival" løber af stablen fra den 16.-24. juni, og programmet består af 10 europæiske og internationale film.

www.SIFF.com