Ung instruktør får sin drøm opfyldt

CANNES 2010. 20-årige Simon Lykke debuterer i år med i Short Film Corner i Cannes med sin afgangsfilm "Confessions". For det unge instruktørspire er det en drøm, der går i opfyldelse.

Når Cannes Festivalen i disse dage lader filmspolerne rulle, er der blandt de verdenskendte stjerner også nye og indtil videre ukendte navne. Heriblandt 20-årige Simon Lykke, der i nogle dage skifter hverdagen i Odense ud med palmer og champagne i Cannes. Hans afgangsfilm fra London Film Academy, "Confessions" er nemlig på markedet "Short Film Corner". For instruktøren selv er det en gammel drengedrøm, han endelig får lov til at udleve.

Fra Odense til London

Den unge fynbo Simon Lykke er født og opvokset i Odense og fik i 2008 sin studentereksamen fra Skt. Knuds Gymnasium.

Med en drøm om at blive filminstruktør flyttede han til London, hvor han blev optaget på London Film Academy, og som afgangsfilm instruerede han "Confessions".

"Confessions" er en kortfilm om en ældre kvinde, der med alle kræfter forsøger at forføre en streng katolsk præst. Han må dog hanke op i sig selv for ikke at lade sig forføre af sit menneskelige instinkt.

Filmen blev i 2009 kåret til årets bedste afgangsfilm og blev blandt andet hyldet for sin lyssætning.

Efter det etårige ophold i London er Simon Lykke bosiddende i Odense igen. Nu med bagagen fuld af erfaringer fra London.

Drengedrøm

Når Simon Lykke vender hjem fra Cannes, skal han i gang med sin næste kortfilm, som han har modtaget støtte til fra Filmværkstedet i Odense.

Men lige nu handler det for Simon Lykke om at være tilstede i Cannes, som han har fulgt gennem hele sin ungdom.

"Da jeg var en helt ung dreng og lavede stop-motion-film med Lego-figurer, drømte jeg om at komme til Cannes for at vise mine film. Nu, hvor det er sket, håber jeg selvfølgelig, at "Confessions" bliver pænt modtaget af publikum og filmbranche, men først og fremmest er det kæmpestort bare at være tilstede på festivalen."

"Confessions" vises i Cannes den 19. maj klokken 19.00.

Se trailer