Ung instruktør i Paris

Daniel Borgman, der sidste år havde en korftilm med på Cannes Festivalen, arbejder i øjeblikket i Paris på manuskriptet til sin første spillefilm.

Den unge instruktør Daniel Borgman tilbringer vintermånederne i Paris med at arbejde på manuskriptet til "The Weight of Elephants", som bliver hans første spillefilm. Til sommer slutter hans 4½ måned lange ophold i Paris med det færdige manuskript.

Opholdet er blevet muliggjort af The Résidence du Cannes, der sidste år udvalgte Daniel Borgman sammen med fem andre instruktører til at tage ophold i Paris og arbejde med, hvad der skal blive deres første eller anden spillefilm.

Programmet ligger under Cannes Festivalen, og en jury har siden 2000 udvalgt unge instruktører fra hele verden til at realisere deres spillefilmsprojekter og stillet en lejlighed i Paris til rådighed samt mulighed for hjælp fra producere og andre instruktører.

Daniel Borgman er ikke uvant med Cannes Festivalen, da han sidste år deltog i kortfilmkonkurrencen med sin film "Lars og Peter".

Optagelserne til "The Weight of Elephants" er berammet til at starte i 2011 i New Zealand. Filmen produceres af Katja Adomeit for Zentropa og co-produceres af Leanne Saunders fra det newzelandske Severe Features Limited.