Unge filmskabere dyster på OREGON

OREGON Filmfestival bliver den 10.-12. september afholdt for tredje gang, med et program spækket med konkurrencefilm, en masterclass, fredagstræf og prisoverrækkelse. OREGON, der er en del af BUSTER filmfestival for børn og unge, er en konkurrence for filmskabere under 20 år.

51 film er nået videre til finalen efter regionale filmfester i foråret præsenterede i alt 83 tilmeldte film til årets OREGON konkurrence. De 51 finalefilm dyster i to aldersgrupper – under 16 og under 20 – hvor de unge filmskabere bl.a. kan vinde filmudstyr, penge til nye produktioner eller en helt ny filmproduktion.

Konkurrencefilmene kan ses i Cinemateket lørdag den 11. og søndag den 12. september. Fredag den 10. september inviterer OREGON til to fredagstræf for gymnasieklasser og andre filminteresserede. Her ser Ulrich Breuning om formiddagen på hemmelighederne bag årets bedste kortfilm og diskuterer om middagen manuskriptskrivning på højt niveau med instruktør Anders Rønnow Klarlund.

Søndag kl. 16.00 overrækkes priserne til vinderfilmene.
 

Med Peter Aalbæk i byen

Ud over visning af konkurrencefilmene arrangerer OREGON lørdag den 11. en masterclass med Fenar Ahmad. Ahmads "Megaheavy" deltog på Berlinalen i 2010 og vandt en Robert for årets kortfilm samt hovedprisen for årets film på Odense Filmfestival. På denne masterclass vil han vise filmen og fortælle om sit filmliv samt give gode råd til vordende instruktører.

Lørdag aften er der mulighed for at komme med Peter Aalbæk i byen på Café Copenhagen Downtown og høre ham fortælle om sit brogede og fantastiske liv med film. Aalbæk er protektor for OREGON Filmfestival.

Søndag eftermiddag afholder Nordens største community for unge filmskabere, dvoted, et Live Feedback arrangement. Tre film er særligt udvalgt, og holdene bag filmene får ris og ros af professionelle filmfolk.

Se hele programmet på oregonfilm.dk