Unge musiktalenter skal skabe filmmusik

BUSTER. Børnefilmfestivalen BUSTER inviterer musikalske børn og unge til musikworkshop, hvor de skal komponere deres egen filmmusik. Resultatet skal fremføres foran publikum ved en stumfilmkoncert i Pumpehuset. 

Hvad enten du spiller på guitar, blokfløjte eller maracas, så er der brug for dig i BUSTERs musikworkshop ”Filmmusik for Børn”, der finder sted mellem den 6.- 8. oktober. I fællesskab med en professionel musiker skal børn og unge i alderen 10-14 år skabe musik til fire stumfilmklassikere.

Workshoppen løber over tre dage. På den første dag vil børnene blive delt op i grupper alt efter, hvilket instrument de spiller. De har herefter to dage til at skabe musik til hver deres stumfilm. Workshoppen kulminerer med en stumfilmkoncert i Pumpehuset, hvor de unge komponister skal fremføre musikken live. Som afslutning på koncerten vil journalist Anya Mathilde Poulsen, i samtale med workshoppens instruktør, deltagere og branchefolk, diskutere børnenes arbejde med filmmusikken samt børn som filmkomponister.

Workshoppen ”Filmmusik for Børn” er en del af børnefilmsfestivalen BUSTER, som de næste 14 dage tilbyder børn og unge massevis af alsidige film – og workshopoplevelser. Flere af filmvisningerne krydres med oplæg, der skal pirre børnenes nysgerrighed og give dem lyst til at gå på opdagelse i BUSTERs store filmunivers.

Festivalen er for både skoleklasser, børnefamilier og børnehavebørn. Skoleklasser har blandt andet mulighed at komme til filmworkshop, hvor de skal producere deres egen film. Omdrejningspunktet er en gave, som ikke må ses, og her skal eleverne prøve kræfter med ideudvikling og filmproduktionens mange facetter. For børnefamilier er der mulighed for at opleve den længe ventede filmatisering af Jakob Martin Strids bog ”Den utrolige historie om den kæmpestore pære”, hvor elefanten Sebastian og katten Mitcho i fællesskab skal finde Solbys elskede borgmester. De mindste kan glæde sig til en rejse gennem alt slags vejr, når Cinemateket blænder op for visninger af kortfilm, der tackler vejrets mangesidede natur.

BUSTER er en del af filmfestivalen CPH PIX og løber fra den 28. september til den 11. oktober. Festivalen er støttet af Det Danske Filminstitut.