USA-pris til Rosa Morena

PRIS. Den dansk/brasilianske spillefilm "Rosa Morena", der får dansk biografpremiere den 12. maj, vandt prisen for bedste debutspillefilm ved Cinequest Film Festival in San Jose, Californien.

Carlos Oliveiras dansk/brasilianske debutspillefilm "Rosa Morena" vakte begejstring ved Cinequest Film Festival in San Jose, Californien, hvor juryen den 13. marts tildelte den prisen for bedste debutspillefilm.

Anders W. Berthelsen spiller hovedrollen som Thomas, der har et kæmpe savn i livet – han vil gerne være far. Som homoseksuel er der lang udsigt til en adoption i Danmark, men på en ferie hos en ven i Brasilien, hører han, at det er muligt at købe sig til et barn.

Om filmen udtalte juyen: "Det er et vovet og fortryllende portræt af en enlig mand, der så desperat ønsker sig et barn, at han skubber al bekvemmelighed og fornuft til side i sin jagt på drømmen. 'Rosa Morena' er stærkt original, betagende filmet i Sao Paulos favela'er og brillant i sin kalejdoskopiske skiften mellem moralske standpunkter. Den er filmisk fortælling, når det er bedst."

Anders W. Berthelsen spiller hovedrollen som Thomas. Desuden medvirker David Dencik og Iben Hjejle, samt Bàrbara Garcia, Viviane Pasmanter og Pablo Rodrigues.

"Rosa Morena", der er den første koproduktion mellem Danmark og Brasilien, er produceret af Astrid Hytten og Thomas Gammeltoft for Fine & Mellow med støtte fra New Danish Screen. Morten Kirkskov, Carlos Augusto de Oliveira og Jens Dahl har skrevet manuskript.

Filmen får premiere herhjemme den 12. maj, og den er særligt plustilbud i Biografklub Danmark. Inden da vises den på CPH PIX den 24. april kl. 19.00 i Grand Teatret.

Se trailer:

Rosa Morena poster
Tags: Rosa Morena