USA set med fiktions- og fakta-øjne

Medium Cool

Torsdag den 8. januar kl. 18.15 inviterer Cinemateket og filmtidsskriftet Kosmorama til foredrag, film og et glas vin i anledning af udgivelsen af Kosmorama nr. 242.

Det nye nummer af Kosmorama med temaet 'Mellem fiktion og fakta' rummer bl.a. en artikel om Haskell Wexlers "Medium Cool".

Det skulle have været instruktørens debutspillefilm, men bedst som han optog den i Chicagos sommervarme gader i 1968 - en af de uroligste perioder i nyere amerikansk historie - blev filmen forvandlet til dokumentar.

Inden den ofte omtalte film vises, vil USA-eksperten Mads Fuglede indlede og fortælle om den politiske og sociale brydningstid, USA befandt sig i det år.

Kl. 20.30 er der reception i Asta Bar, hvor det nye nummer af Kosmorama kan købes til introduktionspris, og kl. 22.00 er der mulighed for at betragte Chicago-optøjerne og deres efterspil fra en anden vinkel. Filmen "Chicago 10" fra 2007 er et spektakulært bud på, hvordan historisk dokumentarisme bl.a. ved brug af 3D-animation kan føres ind i computeralderen.

Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412

Læs mere om 'Medium Cool' og aftenens arrangement
Kosmorama #242