Valhalla Rising i New York

Den New York-baserede filmfestival BAMcinemaFEST giver premiere til Nicolas Winding Refns "Valhalla Rising", når den løber af stablen fra den 9. juni til 20. juni.

Nicolas Winding Refns "Valhalla Rising" vises lørdag den 12. juni på BAMcinemaFEST, hvor den får USA-premiere. Filmen er allerede købt til distribution i Nordamerika af IFC Films, som sætter den op i løbet af sommeren.

BAMcinemaFEST er et af de nyeste tiltag fra Kulturcentret BAM (Brooklyn Academy og Music). Festivalen, som afholdes for blot anden gang, viser 20 spillefilm, en række kortfilm og en enkelt open air-visning.

BAM, som kan sammenlignes med Huset i Magstræde, har musik, dans, teater, film og foredrag og meget andet på programmet og afholder en lang række forskellige arrangementer året rundt. Centret har siden stiftelsen i 1861 haft sin geografiske placering i Brooklyn, New York, men har gennem tiderne flyttet adresse flere gange bl.a. pga. ildebrande eller pladsmangel.

"Valhalla Rising" er produceret af Johnny Andersen, Bo Ehrhardt og Henrik Danstrup for One Eye Production med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Læs også Sex Symbol With an Unearthly Twist - et portræt af Mads Mikkelsen fra New York Times fra den 3. juni.