"Valhalla Rising" til Venedig

Nicolas Winding Refns "Valhalla Rising" er blevet udtaget til serien Midnight Screening ved filmfestivalen i Venedig.

Filmens hovedrolleindehaver, Mads Mikkelsen, spiller den stumme kriger One Eye, der besidder overnaturlig styrke og holdes i fangenskab af høvdingen Barde. Efter at have dræbt sine vogtere begiver han sig ud på en voldsom og blodig flugt ind i ukendt land … og ind i sjælens mørke.

"Valhalla Rising" deltager også på Toronto International Film Festival, der afholdes 10.-19. september, men da festivalen i Venedig afvikles fra 2.til 12. september, bliver det nu muligvis Venedig, som får æren af verdenspremiere på Refns film.

Refn, der tidligere har deltaget i Venedig med "Bleeder", har netop haft dansk premiere på spillefilmen "Bronson", som er produceret i Storbritannien, mens "Valhalla Rising" først får premiere herhjemme den 5. marts 2010.

"Valhalla Rising" er produceret af Johnny Andersen, Bo Ehrhardt og Henrik Danstrup for Nimbus Film. Det Danske Filminstitut har givet produktionsstøtte gennem konsulentordningen.

Læs også "Valhalla Rising: Verdenspremiere i Toronto" (Nyheder fra DFI, 14. juli) og artiklen "Guerrilla-style filmmaking" (FILM#66)

Venice International Film Festival

For yderligere oplysninger
Det Danske Filminstitut
Lizette Gram Mygind, 2482 3758, lizetteg@dfi.dk  
Lars Fiil-Jensen, 3374 3559, larsf@dfi.dk