'Vanskabte land' hyldet i San Sebastián

PRISER. Hlynur Pálmason modtager Zabaltegi Tabakalera-prisen i San Sebastián for 'Vanskabte land'. Filmen får dansk premiere 1. december.

Prisen til 'Vanskabte land' uddeles i programmet Zabaltegi Tabakalera, der er festivalens bredeste. Her konkurrerer modige og nyskabende film uafhængigt af genre, længde og stil. Hans kortfilm 'Nest' deltog i samme program. Selv deltog han i festivalens hovedjury sammen med blandt andet Tea Lindeburg.

'Vanskabte land' udspiller sig i slutningen af det 19. århundrede, da en ung dansk præst Lucas bliver udsendt til en fjerntliggende del af Island for at bygge en kirke og fotografere den del af befolkningen, som han møder på sin vej.

Filmen havde verdenspremiere i Cannes i programmet Un Certain Regard, og den har siden været vist på vigtige internationale filmfestivaler i blandt andet Karlovy Vary (Tjekkiet), Telluride (USA) og Toronto (Canada).

Hlynur Pálmason har selv skrevet filmens manuskript, og Katrin Pors, Eva Jakobsen og Mikkel Jersin har produceret for Snowglobe i samarbejde med Anton Máni Svansson for Join Motion Pictures.