Velsignelsen på Rotterdam

Billede til artiklen Velsignelsen på Rotterdam

Når Den Internationale Filmfestival i Rotterdam slår dørene op onsdag den 21. januar, er det med Heidi Maria Faissts spillefilmdebut, "Velsignelsen", i hovedprogram. Også på Göteborg International Film Festival har man fået øjnene op for filmen, hvor den deltager i den nordiske konkurrence. "Velsignelsen" handler om en ung mor, som har svært ved at forholde sig til sin nyfødte datter.

Den Internationale Filmfestival i Rotterdam lægger vægt på nye talenter i filmverdenen. Hovedprogrammet består primært af første- og andengangs-film. Danmark har klaret sig rigtigt flot i Rotterdam de seneste år. I 2008 modtog Omar Shargawi hovedprisen, the VPRO Tiger Award, for "Gå med fred Jamil", og året inden var det Morten Hartz Kaplers for "AFR".

I Göteborg konkurrerer filmen mod syv andre nordiske spillefilm. Festivalen, der startede i 1979, er i dag den største i Norden med mere 120.000 solgte billetter hvert år.

"Velsignelsen" er produceret af Meta Louise Foldager for Zentropa med støtte fra New Danish Screen. Talentordningen New Danish Screen har tidligere støttet andre festivalsucceser som Pernille Fischer Christensens "En Soap", Anders Morgenthalers "Princess", Christoffer Boes "Offscreen" og Omar Shargawis "Gå med fred Jamil".

Den Internationale Filmfestival i Rotterdam løber fra den 21. januar til 1. februar.

www.filmfestivalrotterdam.com

Göteborg International Film Festival løber fra den 23. januar til 2. februar.

www.filmfestival.org

DFI factsheet: Velsignelsen