"To verdener" og "Maria Larssons evige øjeblik" krydser Atlanten

Billede til artiklen To verdener og Maria Larssons evige øjeblik krydser Atlanten
AFI FEST i Los Angeles er en af de vigtige begivenheder for en Oscar-indstillet film, og her deltager i år to danske af slagsen. "To verdener" og "Maria Larssons evige øjeblik" er begge indstillet til en Oscar for 'Best Foreign Language Film'. Danmark kan have to Oscar-film med på festivalen, da "Maria Larssons evige øjeblik", der har dansk hovedproducent, er dette års svenske indstilling til en Oscar-nominering.

"To verdener", der er instrueret af Niels Arden Oplev og produceret af Thomas Heinesen, var en af forårets store danske film. Den blev set af 315.000. Jan Troells "Maria Larssons evige øjeblik", der er produceret af Thomas Stenderup, får dansk biografpremiere på fredag d. 31. oktober.

Ud over de to spillefilm er Pelle Møllers kortfilm "Make My Day" også at finde i festivalprogrammet.

I forbindelse med AFI FEST afholdes DANISH FILM FEST, der bl.a. skal være med til fremme samarbejdet mellem de danske filmproducenter og Hollywood. Arrangementet er blevet til i samarbejde med Det Danske Handelskontor i Los Angeles og indbefatter en masterclass om dansk animation med "Disco Ormene" som case.

AFI FEST afholdes i Los Angeles af Det Amerikanske Filminstitut fra den 30. oktober til 9. november.

www.afifest.com
www.danishfilmfest.com

[foto: fra "To verdener"]