Verdens bedste filmskoledokumentar

DOKUMENTAR. Den internationale filmskolesammenslutning CILECT har kåret Mira Jargils afgangsfilm fra 2011 "Den tid vi har" til verdens bedste filmskole-dokumentarfilm.

"Den tid vi har" er et portræt af Miras bedstefar og hans afsked med sin kone gennem 67 år. En bevægende film om livslang kærlighed og den svære afsked ved livets afslutning.

"Det er en glæde, at mine bedsteforældres kærlighedshistorie lever videre i den store verden. Jeg er stolt og beæret over at modtage denne pris," fortæller Mira Jargil i en pressemeddelelse.

Holdet bag Den tid vi har

Instruktør: Mira Jargil

Fotograf: Adam Wallensten

Klipper: Rasmus Gitz-Johansen

Tonemester: Thomas Huus

Producer: Elisabeth Victoria Poulsen

"Den tid vi har" fik en førsteplads med rekordhøje 101 stemmer fra filmskoler verden over, da CILECT-priserne blev uddelt. Anden- og tredjepladsen modtog til sammenligning hver 43 stemmer.

Filmskolens rektor Poul Nesgaard er stolt på Mira Jargils vegne og ser det samtidig som en stor anerkendelse af Filmskolen.

"Vi glæder os på Miras vegne og er stolte over, at endnu en af vores dygtige dokumentarister fortjent kan føje en pris til listen," siger Filmskolens rektor Poul Nesgaard. "Det faktum at det er filmskoler fra hele verden, som giver Miras film deres stemmer, er en stor, international anerkendelse af Den Danske Filmskole."

"Den tid vi har" har allerede vundet en række priser, bl.a.

  • CPH:DOX: Reel Talent Award 2011
  • Full Frame Film Festival: best short documentary 2011
  • Golden Panda China: Grand prize for best documentary 2011
  • Robert, Det Danske Filmakademi: bedste korte dokumentar 2012

Læs interviewet Den svære intimitet med Mira Jargil

Se filmen

Mira-Jargil,-portræt