Verdenskendt bassist prøver kræfter med usædvanlig komedie

Billede til artiklen Verdenskendt bassist prøver kræfter med usædvanlig komedie
Cinemateket har ingen filmvisninger juli måned, men afrunder sæsonen med et brag: Den verdenskendte bassist Hugo Rasmussen og tenorsaxofonist Jakob Dinesen spiller live til en aparte russisk stumfilm i aften den 30. juni kl. 19.30. Det sker som optakt til Jazz-Festivalen, og helt i festivalens ånd er det improvisationskunst, der er i højsædet - de to musikere vil lade sig lede af filmens øjeblikke og publikums respons.

"Kiss Mary Pickford" er en komedie fra 1927 med en højst usædvanlig forhistorie. Filmen tager afsæt i dokumentariske optagelser af de amerikanske filmstjerner Douglas Fairbanks og Mary Pickfords besøg i Moskva i 1926, hvor de bl.a. uddeler kys til ære for fotograferne. Disse optagelser blev - uden de fine gæsters vidende - indskrevet og gjort til selve rygraden i filmen!

Filmen hudfletter på flere planer vores tendens til at spejle vores liv i filmstjernes ditto. Den russiske fyr Goga er forelsket, men hans udkårne har kun blik for filmstjernen Fairbanks - og sådan en filejs er jo svær at hamle op med. Men da Fairbanks og viv en dag besøger Moskva, byder chancen sig for at vende lykken.

Cinematekets august-program offentliggøres 17. juli på www.cinemateket.dk.
Billetbestilling og mere information om "Kiss Mary Pickford"