Videoreporterne fra Burma

Burma VJ - Reporter i et lukket land

Bevæbnet med små videokameraer har selvbestaltede burmesiske videojournalister gennem de seneste år sat livet på spil for at reportere til omverdenen om de overgreb, den burmesiske regering begår mod lokalbefolkningen. Det er de videoreportere, der muliggjorde, at vi i september sidste år med gysen kunne følge munke- og folkeoprøret i Burma.

CPH:DOX holder verdenspremiere på Anders Høgsbro Østergaards "Burma VJ - Reporter i et lukket land", der følger den 27-årige Joshua og en gruppe reportere i deres energiske indsats med at optage og smugle de illegale video-reportager ud af Burma.

Den spillefilmlange "Burma VJ - Reporter i et lukket land" er udtaget som en af tre danske film i CPH:DOX's hovedkonkurrence, hvor i alt ti film deltager. Filmen er produceret af Lise Lense-Møller for Magic Hour Films med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Der er visninger i Grand Teatret onsdag den 12. november kl. 19:00 og i Gloria den 16. kl. 18:00. DOX:CLUB præsenterer filmen den 14. november kl. 20:30 med efterfølgende støttefest.

"Burma VJ - Reporter i et lukket land" er udtaget til hovedkonkurrencen på IDFA, verdens største dokumentarfilmfestival i Amsterdam, som begynder den 20. november, og filmen bliver vist på DR2 på et senere tidspunkt.

Læs mere om filmen i FILMupdate TEMA:
Barfodsreporter i Burma
Tak til Google Earth!
Film mig! Film mig!

DFI press room