Videoteket viser film om valgkamp og demokrati

VIDEOTEKET. I anledning af det forestående folketingsvalg præsenterer Videoteket en udvalgt filmserie under titlen "Demokrati - hverdag og valgkamp".

Videoteket viser i forbindelse med folketingsvalget, hvordan fænomenet demokrati kan belyses fra vidt forskellige synsvinkler - i vidt forskellige film.

Valgkamp og selve valghandlingen
Film som "Kandidaterne", "Lykketoft finale" og "Dagbog fra midten" skildrer valgkampe fra forskellige politikeres synsvinkel, mens den eneste udenlandske film i serien; "Stem på mig", viser, at beskidte kneb og kyniske strategier også tages i brug, når klassens duks skal vælges i en kinesisk 3. klasse. Endelig afrundes serien med den Oscar-vindende kortfilm ”Valgaften”, der giver sit fiktive bud på, hvor udfordrende en tur det kan være at nå frem til afstemningsstedet.

Det repræsentative system og hverdagsliv på Christiansborg
"Os og Tinget" forklarer os om det repræsentative system. "Velkommen til Borgen" viser os 4 nye folketingsmedlemmers hverdag. ”Fogh bag facaden” skildrer det politiske spil under EU forhandlingerne i efteråret 2002. Den historiske dokumentarfilm "Frihed lighed stemmeret" handler om kampen for stemmeret til kvinder. ”Folkestyret” er en samling af 22 korte film om demokrati, Folketing og EU. Endelig er der pomp, pragt og heste i arkivfilmen "Rigsdagens Aabning, 1918".

Demokrati som livsform og hverdagsfænomen
Demokratiet som hverdagsfænomen skildres indirekte i mange film, men Videoteket har her valgt fire nyere danske dokumentarfilm: "De smås krig" - om magtkampen i skoleelevernes fagforening LOE i 1985. "Efterskoleliv - 300 dage på Samsø" – om livet på en efterskole. "Verden i Danmark" – Max Kestners Danmarksfilm, der tager temperaturen på hverdagsdanmark anno 2007. Og endelig "Fællesskab…? – en tegnefilm om Danmark", Anders Sørensens animerede rejse gennem 10.000 års Danmarkshistorie.

Videoteket

Man kan i Videoteket se et udvalg på 3800 filmtitler som Det Danske Filminstitut distribuerer. Der kan blandt andet ses film fra det tidligere Statens Filmcentral (SFC) og de film som nu distribueres via Filmstriben til biblioteker og skoler.

Videotekets samling består af både danske og udenlandske dokumentarfilm og kortfilm, som er nemt tilgængelige, når man er i Videoteket.


Videoteket i Filmhuset
Gothersgade 55, København K.

Åbningstider
Mandag: Lukket
Tirsdag og torsdag: 12:00-19:00
Onsdag og fredag: 12:00-16:00

Videoteket 
Demokrati, hverdag og valgkamp

Tags: Videoteket