"Vild med dansk 8" vinder Undervisningsmiddel-prisen 2009

Billede til artiklen Vild med dansk 8 vinder Undervisningsmiddel prisen 2009
Et nytænkende materiale, der tager hele viften af nye og gamle medier alvorligt, er kåret til årets bedste undervisningsmiddel 2009. Dansksystemet "Vild med dansk 8" består af en grundbog, en dvd og et website. Det er Gyldendal, der står for bog og website, mens Det Danske Filminstitut har udgivet den tilhørende dvd.

På Skolebogmessen i Roskilde i begyndelsen af april overrakte undervisningsministeren med støtte fra Folkeskolen, Centre for Undervisningsmidler, undervisere.dk og Gymnasieskolen for 14. gang Undervisningsmiddelprisen. Prisen gives til et nyt undervisningsmateriale af bemærkelsesværdig høj kvalitet til folkeskolen, ungdoms- eller voksenuddannelserne.

"Et undervisningsmiddel kan være mange ting; men det vigtige er, at det er fagligt, inspirerende, fængende og aktuelt, samt at det udfordrer eleverne mest muligt på de mange forskellige niveauer, de nu engang befinder sig på. Materialet har en helt særlig bredde og et flot kvalitetsniveau, som styrker hele dansksystemet", sagde undervisningsminister Bertel Haarder om vindermaterialet.

Om "Vild med dansk 8"
Undervisningsmaterialets force er en kombination af et flot kvalitetsniveau og en stor bredde i tekstudvalget, der omfatter et stort og varieret udvalg af skrevne tekster indenfor forskellige genrer, fiktions- og dokumentarfilm, musikvideoer, lydreportager, sange og en række webbaserede interaktive elementer.

Blandt de udvalgte film på dvd'en "Vild med dansk 8" er: