Vildfugl på bibliotekerne

KLUB FILMSTRIBEN. Fredag den 1. november viser Klub Filmstriben kortfilmen "Vildfugl" med efterfølgende livechat med hovedrolleindehaver, producer og fotograf.

"I dag har vi teknikken til at ophæve geografien og være sammen i virtuelle rum, og vi vil gerne give børn og unge mulighed for at opleve et fællesskab med jævnaldrende over hele landet," fortæller tovholderne af Klub Filmstriben Mikael Strandbech og Kajsa Nerud om eventet.

"I dag har vi teknikken til at ophæve geografien..."

På fredag den 1. november vises kortfilmen "Vildfugl" for 8-12-årige på tværs af de lokale filmstriben-klubber. Efter visningen sidder hovedrolleindehaver Carla Fjeldsted Rasmussen, producer Lea Løbger og fotograf Niels Buchholzer klar til at besvare spørgsmål via en livestream fra Gentofte Bibliotek. Filmen "Vildfugl" er en dramatisk historie om mørkelandet i barndommen, hvor grænser overskrides og svære følelser får luft, men hvor der også er ømhed og omsorg. Filmen er instrueret af Jacob Bitsch og produceret for SF Film Production med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Klub Filmstriben

Klub Filmstriben er en filmklub for 8-12-årige, som mødes på bibliotekerne for at dele deres filminteresse med andre jævnaldrende. I klubberne arrangeres filmvisninger med saftevand og popcorn, og deltagerne diskuterer filmenes tematikker og relevans til deres eget liv. Indtil nu har 25 af landets biblioteker etableret en lokal filmklub under Klub Filmstriben, og flere biblioteker overvejer at følge trop.De første klubber blev igangsat i januar 2011 af et par børnebibliotekarer i samarbejde med Carsten Olsen på Det Danske Filminstitut og Marianne Hermansen på Dansk BiblioteksCenter.

Tid: 1. november kl. 14.00.
Sted: Biblioteker i byer over hele landet, blandt andet i København, Gladsaxe, Gentofte, Stubbekøbing, Nykøbing F., Odense og Silkeborg.
Kontakt: Dit lokale bibliotek for at høre, om de viser "Vildfugl". For mere information om Klub Filmstriben kontakt Michael Strandbech på mstra@guldborgsund.dk