Vinca Wiedemann ny producent på Zentropa

Producer, manuskriptforfatter og tidligere filmkonsulent Vinca Wiedemann er indtrådt i en nyoprettet stilling som producent hos Zentropa.

Vinca Wiedemann skal indgå som kreativ sparringspartner for selskabets manuskriptforfattere, producere og instruktører, både i forhold til udvikling af projekter og under produktion af såvel spillefilm, novellefilm og tv-projekter. Hun vil ligeledes komme til at indgå i tæt strategisk dialog med Zentropas ledelsesgruppe om selskabets fremtidige kunstneriske kurs.

Administrerende direktør Peter Aalbæk Jensen siger om ansættelsen:
"Vi har brugt det sidste halve år på at trimme økonomien her i Zentropa, og nu skal der virkelig fokuseres på kunsten. Vinca Wiedemann har gennem de sidste 15 år demonstreret, hvor vigtig en kunstnerisk sparringspartner hun er på danske filmproduktioner, og derfor har vi store forventninger til, at hun kan være med til at styrke os rent kunstnerisk i de kommende år…"

Vinca Wiedemann er oprindelig uddannet filmklipper fra Den Danske Filmskole og har siden arbejdet som såvel filmkonsulent, producer og manuskriptforfatter. Hun var spillefilmskonsulent ved Det Danske Filminstitut 1999-2003. I årene 2003-2007 var hun kunstnerisk leder af støtteordning New Danish Screen og har siden fungeret som freelance manuskriptkonsulent, senest for Lars Von Trier på "Melancholia". For nyligt har hun også fungeret som kunstnerisk producer på bl.a. Susanne Biers "Hævnen" og Pernille Fischer Christensens "En familie", der har premiere til februar.