Vinderne af Spilprisen 2016

SPIL. Årets vindere af Spilprisen er fundet. Onsdag den 6. april uddelte Producentforeningen Spilprisen til de bedste danske computerspil ved en prisuddeling i Pumpehuset. "Affordable Space Adventures" og "Sofus & Månemaskinen" blev de store vindere. Se vinderne og de nominerede nedenfor.

"De 5 spil, der løb af med priserne i år, viser både noget om bredden og den store kreativitet i dansk spiludvikling. Uanset om det er en større produktion som "Affordable Space Adventure" eller en mindre som "Progress to 100", udfordrer danske udviklere selve mediet og peger på nye veje for spilmediet med forståelse for både teknologi og fortælling. Noget som også bemærkes i udlandet, eksempelvis af den prestigefyldte IGF award, hvor "Progress to 100" var nomineret og "Affordable Space Adventures" fik en Honorable mention," siger Simon Løvind, redaktør for Spilordningen. 

"Det er også dejligt at se klassisk godt håndværk fejret,  når "Sofus & Månemaskinen" bliver præmieret for sit smukke håndtegnede udtryk og det gode lydarbejde. Det er udpræget et medie, hvor der er plads til det personlige udtryk". 

Spilordningen

Formålet med Spilordningen er at styrke computerspil som kulturbærende medie og at sikre bedre udviklings- og vækstbetingelser for danske spil. 

Støtten kan gives til:

Ideudvikling (Max. 75.000 kr.) 

Projektudvikling (Max. 1.500.000 kr. dog max. 60% af budget)

Læs mere om Spilordningen

Arrangementet foregik i et fyldt Pumpehuset og var en del af det nye initiativ Copenhagen Games Festival, der er kommet flyvende fra start med fulde huse til alle arrangementer. Festivalen løber fra 6. til 10. april.

http://cphgamesfestival.dk/

Årets spil

Bedste kunstneriske bedrift

Bedste dansksprogede spil

Bedste undervisningsspil

Bedste tekniske bedrift

Bedste spildesign

Bedste lyddesign

Bedste visuelle Design

Bedste Showcase

Læs mere på www.spilprisen.dk