Vinterberg filmer Jagten

Thomas Vinterberg går den 4. november i gang med optagelserne til sin næste film, dramaet "Jagten", med Mads Mikkelsen, Susse Wold og Thomas Bo Larsen.

"Jagten" foregår i en lille dansk provinsby op til jul. 40-årige Lucas er omsider ved at få styr på sit liv. Han har fået ny kæreste, nyt arbejde og er i gang med at genopbygge forholdet til sin teenage-søn Marcus. Men noget går galt. Ikke meget. Bare en lille bemærkning. En tilfældig løgn. Og mens sneen daler og julelysene tændes, spreder løgnen sig gennem det lille samfund, der pludselig befinder sig i en tilstand af kollektivt hysteri.

Mads Mikkelsen, Susse Wold og Thomas Bo Larsen fører an i filmens store roller. Desuden medvirker Lars Ranthe, Anne Louise Hassing og Bjarne Henriksen.

Thomas Vinterberg arbejder igen sammen med en stor del af holdet fra "Submarino". Han har sammen med Tobias Lindholm skrevet manuskript, Charlotte Bruus Christensen fotograferer og Anne Østerud klipper. Morten Kaufmann og Sisse Graum Jørgensen producerer for Zentropa. Det Danske Filminstitut har bevilget betinget produktionsstøtte på 7,2 mio. kr. ved filmkonsulent Steen Bille. Andre store financierer er DR og Eurimages.

Steen Bille siger: "Thomas Vinterberg har sammen med Tobias Lindholm skrevet et manuskript, der er både rørende og oprørende. 'Jagten' fortæller om, hvordan vores frygt, for at vores kære lider overlast, kan sende os direkte tilbage til middelalderens heksejagter. Jeg glæder mig utrolig meget til at se den kommende film."

"Jagten" optages på Sjælland over syv uger fra 4. november, og der er forventet biografpremiere i slutningen af 2012.