Virkelighedens uforudsigelighed

SERIE. Mira Jargil og Christian Sønderby Jepsen danner par både privat og i selskabet Moving Documentary. De bestræber sig på at lave rørende og tankevækkende filmoplevelser med samfundsrelevans.

 

Hvem er Moving Documentary?Moving Documentary er et produktionsselskab ejet af instruktørerne Mira Jargil og Christian Sønderby Jepsen. Vi holder til på Højbro Plads 7 i København.

Hvordan vil I beskrive jeres profil?
Vi vil gerne lave film, der sætter tanker i gang om, hvad der egentlig betyder noget. Hvad er væsentligt, og hvad er ligegyldigt i livet?

Vi bestræber os på at skabe rørende og tankevækkende filmiske oplevelser. Vi leder altid efter unikke karakterer, visualitet og overraskende historier med samfundsrelevans. Vi forsøger konstant at udvikle vores filmsprog, nye dramaturgier og de bagvedliggende processer.

Hvad har I lavet indtil nu?
Vi har tidligere lavet film i andres selskaber. Mira har lavet "Drømmen om en familie" og "Den tid vi har". Christian har lavet "Side om side", "Testamentet" og "Blodets bånd".

Hvad har I gang i?
Lige nu har vi en biografdokumentar og en tv-serie i produktion. "Naturens uorden", instrueret af Christian, er en film i spillefilmlængde med spastikeren Jacob Nossell som hovedkarakter. Filmen behandler emner som normalitet, den menneskestyrede evolution og selvværd. Filmen får premiere på DOX:BIO til efteråret. "Naturens uorden" er støttet af DR2 og Det Danske Filminstitut og koproduceret med Holland og Norge.

 

 

 

Desuden laver vi sammen en tv-serie i samarbejde med Toolbox, som handler om det at blive gammel. Vi har fulgt hovedkaraktererne i tre år og glæder os til premieren i starten af det nye år. Serien er i tre afsnit og støttet af TV 2 og Filminstituttet.

 

 

Vi forsøger konstant at udvikle vores filmsprog, nye dramaturgier og de bagvedliggende processer

Mira er i gang med en omfattende research omkring den mørke side af internettet, hvor hun samarbejder med en forsker.

SERIE

FILMupdate bringer i de kommende uger en serie portrætter af nyere danske produktionsselskaber, der brænder for virkelighedens fortællinger.

De andre dele i serien er om Good Company PicturesHansen & Pedersen film og fjernsynSonntag Pictures og House of Real.

Moving Documentary's hjemmeside

 

Hvad er det bedste ved at være dokumentarfilm-producent i Danmark og verden i 2015?
Det er spændende at være en del af en branche i konstant bevægelse og mærke, at der er plads til forskellige måder at producere på. Vi sætter pris på samarbejder og sparring med dygtige kolleger i branchen.

Hvad er det vanskeligste?
Det vanskeligste ved at producere dokumentarfilm er samtidig det mest spændende: virkelighedens uforudsigelighed! Hver dag må vi gøre os umage for at få det hele til at gå op i en højere enhed. Det kan være et udfordrende puslespil, men det er samtidig med til at holde os skærpede.

Hvordan ser fremtiden ud for jer?

 

Vi ser os selv som skabende filminstruktører, indtil den dag vi går i graven. Samtidig er ambitionen, at Moving Documentary på sigt også kommer til at producere for eksterne instruktører.