"Voksne mennesker" fik den Nordiske Filmpris på Göteborg Film Festival

"Voksne mennesker", der er instrueret af Dagur Kári og produceret af Birgitte Skov og Morten Kaufmann for Nimbus Film, modtog hovedprisen "Filmdragen" og 150.000 svenske kroner på Göteborg Film Festival for bedste nordiske film.
Motiveringen for prisen var "En film som med en ung, ansvarsløs rebel i centrum med indsigt og humor forener fragmenter fra et rodløst samfund til en kunstnerisk udfordrende helhed".
Islandske Dagur Kári er uddannet ved Den Danske Filmskole og har netop modtaget Carl Th. Dreyer prisen. Det er anden gang, Dagur Kári vinder den nordiske filmpris, som han fik i 2003 for spillefilmen "Noi Albinoi".
"Voksne mennesker" med Jakob Cedergren, Nicolas Bro og Tilly Scott Pedersen vises i Cinemateket onsdag den. 8. februar kl. 21:30. Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412.
Niels Arden Oplevs film "Drømmen", der er produceret Sisse Graum Jørgensen for Zentropa, modtog den svenske kirkes filmpris. "Drømmen" deltager i Kinderfilmfest i Berlin og har dansk premiere d. 24. marts.
Göteborg Film Festival: www.goteborg.filmfestival.org
"Voksne mennesker" "Drømmen"
For yderligere oplysninger:
Det Danske FilminstitutLizette Gram Mygind, 3374 3506, lizetteg@dfi.dkLouise Hagemann, 3374 3559, louiseh@dfi.dk