Volcano er et festivalhit

FESTIVAL. Rúnar Rúnarssons spillefilm "Volcano" er stærkt efterspurgt på de store filmfestivaler. Den er netop blevet inviteret til Chicago International Film Festival, der afholdes 6.-20. oktober.

Islandske Rúnar Rúnarssons spillefilmdebut "Volcano" fik verdenspremiere på Cannes Festivalen i sideprogrammet Directors' Fortnight. Rúnarssons fortælling om den stædige og stolte Hannes, der bliver pensioneret og derefter må ændre kurs i sit liv, blev derefter inviteret til Transylvaniens filmfestival, hvor den modtog prisen for bedste instruktion.

Den hovedsageligt dansk producerede film fortsatte derefter til de store festivaler i München, Karlovy Vary i Tjekkiet og Warsawa, og i næste uge kan den ses på Norges Internationale Filmfestival i Haugesund.

Nu melder Chicago International Film Festival ud, at filmen deltager i festivalens konkurrenceprogram for nye instruktører.

"Volcanos" balkort er dog meget længere: Filmen er allerede programsat på yderligere 15 store internationale filmfestivaler i Europa og Middelhavslandene.

Volcano" udspiller sig i Island med islandske skuespillere. Den Danske Filmkole-uddannede Rúnar Rúnarsson har selv forfattet manuskriptet, og instruktøren arbejder sammen med sit faste hold fra Filmskolen, fotograf Sophia Olsson og klipper Jacob Schulsinger. Den er produceret af Thor Sigurjonsson, Skuli Malmquist, Thomas Gammeltoft og Egil Dennerline for det danske produktionsselskab Fine & Mellow med støtte fra New Danish Screen.

Læs interview med Rúnar Rúnarsson: "Udbrud" (FILMupdate 13. maj 2011) 

Chicago International Film Festival (6.-20. oktober)