Volcano til Toronto

Islandske Rúnar Rúnarssons debutspillefilm "Volcano" er udtaget til Toronto International Film Festival. Filmen vises i Discovery-programmet, der retter søgelyset mod filmverdenens nye talenter.

Festivalhittet "Volcano" gør dermed "Dirch", "Superclásico", "Melancholia" og "Drive" følge til den store canadiske filmfestival, der hvert år besøges af omkring 300.000 gæster.

"Volcano" er siden maj blevet vist i Cannes (Quinzaine des Réalisateurs), Transsylvanien, München, Karlovy Vary, Warszawa og Haugesund og er også udtaget til Chicago International Film Festival i oktober.

Fakta

Festivalen i Toronto løber i år fra den 8. til 18. september.

Den er vigtig for det internationale salg pga. de mange deltagende amerikanske og asiatiske filmkøbere, der her har mulighed for at se filmene sammen med et rigtigt publikum.

Toronto International Film Festival

Filmen fortæller historien om den stædige og stolte Hannes, der bliver pensioneret og derefter må sætte en ny kurs for sit liv.

"Volcano" er produceret af Thor Sigurjonsson, Skuli Malmquist, Thomas Gammeltoft og Egil Dennerline for Fine & Mellow og islandske Zik Zak Filmworks med støtte fra talentstøtteordningen New Danish Screen.