Volcano vinder i Transylvanien

PRIS. "Volcano" hædret i Transilvania International Film Festival. Rúnar Rúnarsson deler prisen for bedste instruktion med Constantin Popescu.

Den 10. udgave af Transilvania International Film Festival sluttede i weekenden med en stor gallafest, hvor Danmark kunne hente en pris hjem.

Rúnar Rúnarsson modtog prisen for bedste instruktion for "Volcano". Prisen deles med den rumænske instruktør Constantin Popescu for "Principles of Life".

"Jeg er rigtig, rigtigt glad, for den første filmpris er altid noget særligt", fortæller Rúnar Rúnarsson til FILMupdate. "Film er jo ligesom ens børn. Det er dejligt, når andre også kan lide dem."

I motivationstalen udtalte juryen om vinderne: "Selvom de skabte to vidt forskellige film, viste de to filmskabere præcision i den måde, de instruerede skuespillerne på, og udviste en ny måde at bruge af det filmiske sprog".

Transilvania Film Festival er den første internationale fiktionfilms-festival i Rumænien og en vigtig platform for filmmiljøet i landet med seminarer, debatarrangementer og mere. Ved sidste års festival blev der vist 240 film for over 55.000 publikummer.

http://www.tiff.ro