Volcano vinder pris i Portugal

FESTIVAL. Dansk-islandske "Volcano" har høstet adskillige priser. Senest prisen for bedste film ved Festival Internacional de Cinema Jovem i Portugal.

Siden debuten på filmfestivalen i Cannes i 2011 har "Volcano" høstet stor anerkendelse på adskillige internationale festivaler. Det er blevet til visninger på mere end 40 festivaler og priser i blandt andet Chicago, Montreal, Sao Paolo og nu også i Portugal.

Det dansk/islandske drama fortæller historien om den pensionerede Hannes, der har svært ved at agere i sit eget liv. En række drastiske begivenheder indtræffer, og Hannes indser, at han må sætte en ny kurs for sin tilværelse. 

"'Volcano' er en kærlighedsfilm med nogle problematikker, de fleste kan nikke genkendende til. I alle mine karakterer – om det er en gammel mand eller en ung pige – kan jeg identificere træk fra mig selv," fortæller den islandske instruktør i et interview med FILM.

Læs hele interviewet med Rúnar Rúnarsson.

"Volcano" er instrueret af Rúnar Rúnarsson og produceret af Thor Sigurjonsson, Skuli Malmquist, Thomas Gammeltoft og Egil Dennerline for islandske Zik Zak Filmworks og danske Fine & Mellow med støtte fra New Danish Screen.