Volcano vinder sølv i Chicago

PRIS. Islandske Rúnar Rúnarssons debutspillefilm "Volcano", har netop vundet en Hugo Silver Award ved dette års filmfestival i Chicago.

Mere end 180 spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm deltog på Chicagos filmfestival den 6. til 20. oktober. I kategorien New Directors Competition vandt Rúnar Rúnarssons "Volcano" en Hugo Silver Award.

"Volcano" vandt prisen med følgende jurybegrundelse: "Silver Hugo Award gives til 'Volcano', som er en film, der vækker dybe følelser uden at blive sentimental. Sidestillingen af det hjemlige rum og det dramatiske islandske landskab har en utrolig effekt. Dette er ikke bare endnu en film om forløsning, men om de svære moralske dilemmaer som en ældre mand står over for.

Vinderen af en Guld Hugo award i New Directors Competition-kategorien blev den finske film "The good son".

"Volcano" har siden maj været vist i bl.a. Cannes (Quinzaine des Réalisateurs), Transsylvanien, München, Karlovy Vary, Warszawa, Haugesund og senest i London og Montreal. Filmen er desuden indstillet af Island til at kæmpe om en Oscar-statuette i Kodak Theatre i Los Angeles.

"Volcano" er produceret af Thor Sigurjonsson, Skuli Malmquist, Thomas Gammeltoft og Egil Dennerline for islandske Zik Zak Filmworks og danske Fine & Mellow med støtte fra New Danish Screen.

Chicago Filmfestival

Tags: Volcano