Walter, Trofast og modellervoks i lange baner

FILMHUSET. Efterårsferien i Cinemateket byder på det Oscar-vindende makkerpar Walter & Trofast, skøre får og andre herlige modellervoksfigurer – og så kan børn i alle aldre selv få lov at afprøve deres talenter som modellervoksfigur-magere i Filmhusets filmstudie FILM-X.

Fra den 15.-23. oktober byder Cinemateket på skæv animation og intelligent underholdning fra Aardman Studios.

Studiets produktioner er særlig kendt for en sprudlende fortællelyst, uendelig detaljerigdom, teknisk virtuositet og klassisk tør britisk humor - som regel skildret i form af finurlige modellervoksfilm, såkaldt claymation.

Blandt de mest kendte og elskede figurer er opfinderen Walter og hunden Trofast (kaldet Wallace & Gromit i originaludgaverne). Cinemateket viser Walter & Trofasts hidtil eneste spillefilm, "Det store grøntsagskup" fra 2005 samt de fire herlige kortfilm, der er lavet om den dynamiske duo - heriblandt den nyeste og ikke tidligere viste "Det er liv eller brød" fra 2008.

Også de alleryngste kan være med, når Cinemateket for første gang viser kortfilmene "F for får" ("Shaun the Sheep") på det store lærred. Serien handler om det elskelige og opfindsomme får Frode, som mange kender fra DR Ramasjang.

Som et eksempel på, at Aardman i de senere år har betrådt nyt land i form af computeranimation, viser Cinemateket desuden musefortællingen "Skyllet væk" (2006), som på trods af den moderne tilgang er umiskendelig Aardman'sk, når det kommer til animationens buttede look samt blandingen af familievenlig action og et fantasifuldt blik på verden, som vi tror, vi kender den.

Alle filmene vises med dansk tale. Læs mere om filmene og bestil billetter her.

F_for_faar 
"F for får".

Lav dine egne animationsfilm i FILM-X

Som et supplement til filmene giver Filmhusets interaktive filmstudie FILM-X fra tirsdag til fredag gæsterne mulighed for selv at lave modellervoks-figurer og derefter benytte dem i egne animationsfilm. Alle dage vil der være FILM-X guider til at hjælpe.

Onsdag og torsdag besøger dukkeanimator Tina Clemmensen værkstedet og deler ud af sine fifs til, hvordan man bygger i modellervoks. Tina har bl.a. arbejdet på "Postmand Per" og "Flugten fra hønsegården".

Prisen er 45 kr. og inkluderer en eftermiddagshyggepose fra Restaurant SULT, som man kan hygge sig med, mens man laver modellervoks.

PostmandPer_Tina_Clemmensen
Dukkeanimator Tina Clemmensen, Postman Per og katten Emil.

Praktisk information

Tirsdag og fredag er for alle børn og familier.

Onsdag er for de 6-9-årige. Her kan børnene bygge sine egne Postmand Per-dukker med inspiration og hjælp fra Tina.

Torsdag er for de 9-14-årige. Her kommer Tina med tricks og fif til, hvordan du bl.a. bygger din egen høne fra "Flugten fra hønsegården".

Billetter til modellervoks-værkstederne kan kun købes på dagen – efter først-til-mølle-princippet.

Tid: Tirsdag til fredag i efterårsferien fra kl. 14.00 til 17.00
Pris: 45 kr. pr. barn inklusiv eftermiddagshyggepose fra Sult.
Bemærk: Hvis man viser FILM-X-billet i billetsalget, kan billetten til efterårets Aardman-visninger købes til medlemspris