Weekend får dansk biografpremiere

PREMIERE. Det anmelderroste kærlighedsdrama "Weekend" af Andrew Haigh får premiere i udvalgte danske biografer den 26. juli.

Efter en tur i byen med sine heterovenner ender Russell på en bøsseklub. Her scorer han Glen, som næste morgen spørger, om han må interviewe Russell til et kunstprojekt. Som weekenden skrider frem, udforsker Russell og Glen nysgerrigt byen og hinanden. Men er de reelt ved at blive forelskede, eller ønsker de bare at holde mandagen og de barske realiteter fra døren?

"Weekend" er et intimt og autentisk drama om to unge mænds one-nightstand, der bliver til noget andet, til noget mere…

importstøtte

Filminstituttet giver støtte til import og lancering af kunstnerisk værdifulde film, som trods åbenlyse og anerkendte kunstneriske kvaliteter, sandsynligvis ikke ville blive vist i danske biografer under normale markedsmæssige vilkår. Der gives importstøtte til ca. 20 film om året.

Filmen har vundet adskillige jury- og publikumspriser på filmfestivaler verden over. I Danmark har den været vist for fulde sale på filmfestivalerne MIX Copenhagen 2011 og CPH PIX 2012.

På det amerikanske filmsite Rotten Tomatoes, der sammenholder alle engelsksprogede anmeldelser af filmen, er 68 ud af 72 anmeldere positive. Det giver filmen en flot samlet score på 94 %.

"Weekend" får premiere den 26. juli i Empire Bio og Grand Teatret i København, Øst for Paradis i Århus, Café Biografen i Odense og Biffen i Aalborg. Filmen er importeret af Reel Pictures ApS og har modtaget 125.000 kr. i importstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Se trailer: