Weekenden i biografen uge 13

BILLETSALG. ’Jagtsæson 2: I medgang og modgang’ trak fulde huse i weekenden og solgte mere end 41.000 biografbilletter, mens det anmelderroste romantiske drama 'Past Lives' fra Biografklub Danmark-programmet er strøget ind i top 4.

I weekenden havde den nye danske komedie ’Jagtsæson 2: I medgang og modgang’ (Nordisk Film) premiere til fulde huse. Mere end 41.000 publikummer så filmen, og medregner man forpremieresalget har 56.000 danskere allerede set filmen.

Som titlen indikerer, er det anden film i rækken om de tre veninder Eva, Bella og Marlene, spillet af henholdsvis Mille Dinesen, Stephania Potalivo og Lærke Winther. Den første film havde premiere op til efterårsferien i 2019 og endte med at blive årets mest sete danske film med imponerende 463.000 solgte biografbilletter.

’Jagtsæson’ blev altså en kæmpe succes og blev alene i åbningsweekenden i 2019 set af hele 81.000 publikummer, altså knap dobbelt så mange som 2’eren. Men siden da har corona-nedlukningerne medført en slags ”new normal” på biografmarkedet, hvor det er meget få film, der kan opnå så høje tal totalt set – og generelt ses nu lavere billetsalg til de enkelte film end i ”gamle dage”. 

Kigger vi lidt ned i publikumsprofilen på den første film, er det tydeligt en film, der appellerer mere til kvinder end mænd. Således var knap tre ud af fire i publikum kvinder. Aldersmæssigt var profilen relativt bred og overrepræsenteret i forhold til den gennemsnitlige profil på danske film i spændet 15-54år. Desuden havde ’Jægtsæson’ større tilslutning ude i landet end i København. Husk at du kan se profiler og udbredelsestal i vores Viden om publikum-værktøjer

’Jagtsæson 2’ var naturligvis ikke den eneste premierefilm i weekenden. Her var den Oscar-nominerede ’Past lives’ (Scanbox) næstmest sete, mens den nyeste film i ’Ghostbuster’-franchisen, 'Ghostbusters: Frozen Empire' (SF Studios), åbnede som nummer 6 på weekendens topliste med knap 10.000 publikummer. Til familierne havde den animerede ’Harepatruljen: Det store æggekup’ (Angel Films) premiere, som nok skal sælge de fleste af sine solgte billetter hen over påskeferien.

Top 10 - Weekenden uge 13

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.