Weekenden i biografen uge 19

BILLETSALG. Per Flys 'Hammarskjöld' blev for tredje weekend i træk den mest sete biograffilm.

Det hører lidt årstiden til, men forsommeren er bare sjældent den mest aktive tid for biografpublikummet. Det er oftest her i de første gode weekender af forsommeren, at vi ser publikum prioritere udendørs aktiviteter. I weekenden var det desuden højsæson for konfirmationer, der var Copenhagen Marathon, lystsejlerne skal have båden på vandet osv. Alt det bærer weekendens topliste denne gang præg af med et samlet fald i billetsalget på 45% fra sidste weekend, hvor der dog som bekendt også var kampagne med billige billetter om søndagen.

Weekendens største premiere var ’The Fall Guy’ med super hypede Ryan Gosling i hovedrollen, der har masser af marketing momentum efter Barbie-succesen og hans optræden til Oscar showet. ’The Fall Guy’ blev set af godt 10.000 – knap 14.000 hvis man tæller billetsalget fra forpremierer med.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Det betød, at mest sete film igen var svenske ’Hammarskjöld’, der er instrueret af vores egen Per Fly, som med 15.000 billetter i weekenden rundede 106.000 publikummer samlet set – godt hjulpet af Biografklub Danmark-medlemmerne.

Og så var det jo en weekend, hvor vi rundede d. 4 maj. Kendere vil vide, at det er international Star Wars dag, kendt under det kvikke ordspil ”May the fourth be with you”. Den havde bl.a. Nordisk Film Biografer luret, og kørte repremiere på den første af de ”nye” film i serien ’The Phantom Menace’ tilbage fra 1999. Og den blev faktisk set af mere end 4.000 publikummer i weekenden, hvilket gør den til weekendens 6. mest sete film. Der er fortsat træk i Star Wars-franchisen. 

Star Wars-repremieren spiller også lidt ind i en vinkel, som Filminstituttets programredaktør Rasmus Brenstrup talte om i P1 sidste uge, nemlig at publikum (og måske især de unge) er interesserede i at se ”gamle” film på det store lærred. Hør udsendelsen her (indslaget starter fra 16m 17sek).

Top 10 – Weekenden uge 19

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.