Weekenden i biografen uge 21

BILLETSALG. Solfyldt pinse gav stille weekend i biograferne, men der er markante nye titler på vej.

Pinsen bød i år på høj sol og varme, og de udendørs aktiviteter lokkede åbenbart mere end det aktuelle filmudbud i biograferne. I hvert fald blev det en weekend med usædvanligt få publikummer i biografsalene.

Det afspejles i weekendens Top 10, hvor den mest sete film var ’Kingdom of the Planet of the Apes’. Den blev set af 8.400 i sin anden weekend, mens toplistens nummer 10 var Lone Sherfigs ’Pigen der fortalte film’, der blot blev set af 664 publikummer i sin tredje weekend. Faktisk skal vi helt tilbage til 2020 - lige efter genåbningen af biograferne ovenpå corona-nedlukningen - for at finde en weekend med lavere publikumstilslutning. 

Den stille biografweekend bidrog også til, at markedet som helhed nu er faldet lidt mere bagud i forhold til 2023. Samlet set er der i år til dato solgt godt 3,8 mio. billetter, hvilket er 3% lavere end samme tidspunkt sidste år. 1,12 mio. af disse billetter var til danske film, og det giver en markedsandel på 29%. ’Jagtsæson 2: i medgang og modgang’ er p.t. den eneste danske film på Top 10-listen, og den solgte lidt over 1.000 billetter i weekenden. Den er nu i alt set af 215.500 publikummer.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Der er dog håb forude for biograftallene i den kommende uge. Vi kan se frem til premieren på Christina Rosendahls ’Fuld af kærlighed’ med Lars Ranthe og Stine Stengade i hovedrollerne. Filmen er med i Biografklub Danmarks program, hvilket ofte medfører en stor publikumstilslutning.

Desuden er der premiere på den længe ventede 'Furiosa', der er den nyeste film i George Millers dystopiske og voldsomme ’Mad Max’-serie. Filmen har netop haft verdenspremiere på filmfestivalen i Cannes, hvor den blæste publikum omkuld og fik 5- og 6-stjernede anmeldelser. Så det tegner positivt for biograferne i den kommende weekend.

 

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.