Weekenden i biografen uge 23

BILLETSALG. Christina Rosendahls ’Fuld af kærlighed’ er mest sete film for anden weekend i træk.

For anden weekend i træk var Christina Rosendahls danske drama ’Fuld af kærlighed’ den markant mest populære film og blev set af godt 16.800 publikummer. Det var et relativt beskedent fald på 13% i forhold til premiereweekenden i sidste uge og vidner om at filmen har godt fat i publikum. Samlet har 62.000 publikummer nu set filmen. 

Blandt weekendens fem premierefilm blev der solgt flest billetter til Richard Linklaters action-komedie 'Hit Man', der har 'Top Gun: Maverick'-stjernen Glen Powell i hovedrollen. Det var samtidig også den eneste af weekendens premierefilm, der formåede at komme med i Top 10.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

’Fuld af kærlighed’ er en del af Biografklub Danmarks program, og det ser ud til at være med til at få publikum i biograferne. Når man ser på, hvor mange publikummer der har været til de øvrige film på weekendens Top 10-liste, ligger tallene generelt på et ret lavt niveau for tiden. Det er uden tvivl til dels en konsekvens af sommervejret, der har ramt os. Det er ikke usædvanligt for årstiden, og billetsalget plejer at øges igen, når folk har haft lejlighed til at nyde solen i et par uger - eller vejret slår om, som det jo plejer her til lands.

Konkurrence om opmærksomheden, men markante titler på vej

Dog hænger billetsalget selvfølgelig også sammen med, hvor meget publikum oplever, at filmudbuddet appellerer til dem, samt konkurrencen fra andre kultur og fritidstilbud. Her kan man forestille sig, at der vil være en udfordring for biograferne i den nærmeste fremtid, hvor fodbold EM begynder og potentielt kan optage en stor del af opmærksomheden - dog afhængigt af, hvor godt eller dårligt de danske drenge klarer sig i kampene.

Til gengæld byder biograferne ind med potentielt populære titler: Der er nyt fra Pixar med ”Inderst inde 2”, Will Smith og Martin Lawrence er tilbage i fjerde omgang ”Bad Boys”, og publikum kan opleve hitgyseren ”A Quiet Place: Day one”, som er en såkaldt spinoff på de to ”A Quiet Place”-film, idet den giver os forhistorien bag de to første film. Desuden er Grumme og minions tilbage i ”Grusomme mig 4”, og så kommer opfølgeren til et ”gammelt” hit fra 1996, nemlig orkan-katastrofefilmen ”Twister”, som nu får en opdatering i ”Twisters”. Der er mange flere titler på vej ud over de nævnte, så der burde være noget for enhver smag i de kommende uger, hvis man trænger til at slippe lidt væk fra fodboldmanien og ind i biografens mørke i stedet.

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.