Weekenden i biografen uge 24

UGE 24. 'Bad Boys: Ride or Die' stod for knap 40% af billetsalget og var weekendens markant største film.

De to "bad boys", Will Smith og Martin Lawrence, var i weekenden tilbage som makkerpar i den fjerde film i serien: 'Bad Boys 4: Ride or Die'. For Will Smith markerer det et comeback til biograferne efter at have været persona non grata siden hans herostratisk berømte lussing ved Oscar-uddelingen i 2022. Det ser ud til, at publikum har tilgivet ham, for filmen solgte godt 34.000 billetter i weekenden og var dermed uden sammenligning weekendens mest sete film. Den stod således alene dermed for knap 40 % af alle solgte billetter.

Den første film i serien havde premiere tilbage i 1995 - altså har for knap 30 år siden. Første film blev set af 170.000 og de to efterfølgende af lidt flere. Weekendens tilslutning fra publikum indikerer et endeligt billetsalg i samme lag.

Billetsalg til Bad Boys-filmene

For anden weekend i træk var Christina Rosendahls drama 'Fuld af kærlighed' den markant mest populære danske film og blev set af godt 16.800 publikummer. Det var et relativt beskedent fald på 13% i forhold til premiereweekenden i sidste uge, og det vidner om, at filmen har godt fat i publikum. Samlet har 62.000 publikummer nu set filmen.

Med danske briller kan vi kippe med flaget for 'Fuld af Kærlighed', der i ugens løb rundede milepælen 100.000 publikummer og nu samlet er set af 114.200.

'Fuld af kærlighed' er sammen med 'Jagtsæson 2: I medgang og modgang' det danske islæt i biografernes aktuelle repertoire og har, sammen med de 11 øvrige danske film med premiere i år, samlet set solgt 1,2 mio. billetter svarende til en markedsandel på 30 %.

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.