Weekenden i biografen uge 46

BILLETSALG. Den danske komedie ’Hygge!’ fortsætter succesen og rundede i en ellers stille biograf-weekend 100.000 solgte billetter i alt.

Det var en stille weekend i biograferne med et billetsalg, der droppede markant i forhold til både forrige weekend og tilsvarende weekend sidste år. Forrige weekend afholdt en del af biograferne rundt omkring i landet 'Den store biografdag', hvor publikum om søndagen kunne købe billetter til halv pris. Måske har dette betydet, at en del af publikum fik stillet deres trang til en biograftur der.

For tredje uge i træk ligger den danske ensemble-komedie ’Hygge!’ nummer ét som mest sete film. Med weekendens 17.000 solgte billetter rundede filmen 110.000 billetter i alt, mens nummer to på listen, superhelte-filmen 'The Marvels' distribueret af Disney, solgte knap 12.000 billetter. Den anden danske film på top 10-listen, ’Bastarden’, sælger stadig billetter, og filmen nærmer sig nu de 220.000 publikummer samlet set. 

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.