Weekenden i biografen uge 49

BILLETSALG. ’Synkefri’ var den mest populære film i en weekend præget af håndbold-VM og advent.

Danske ’Synkefri’, instrueret af Christian Andersen, var weekendens mest populære film blandt de danske biografgængere hvor den blev set af godt 17.300 publikummer. Medregner man billetsalget til filmens forpremierer har 22.000 set filmen, der kredser om den tragiske ulykke på havet ud for Hirtshals i 1981, hvor det ellers ”synkefrie” nye redningsfartøj RF2 alligevel gik ned og ni mænd mistede livet. ’Synkefri’ er dertil sidste film i Biografklub Danmarks program på denne side af årsskiftet, hvor forrige film også fortsat er at finde på toplisten. ’Hygge!’ havde premiere tilbage i oktober og er siden set af 168.000 danskere i biograferne. 

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Men det var en weekend med relativt lav aktivitet ved billetlugerne, og kun tre film blev set af mere end 10.000. Foruden ’Synkefri’ var det ’Hunger Games’, der rundede 100.000 i weekenden, og sidste weekends nummer ét, ’Napoleon’, der rundede 50.000 i weekenden. Årsagen til det relativt lave billetsalg skal nok findes i en kombination af VM i håndbold, hvor det danske landshold spillede to kampe over weekenden, som hver, ifølge de officielle Nielsen seertal, blev set af knap 1 mio. seere. Dertil var det som bekendt også første søndag i advent, hvor mange mødes med familie og venner og julehygger, hvorfor billetsalget i uge 49 også traditionelt er i den lave ende.

Top 10 – Weekend uge 49

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.