Weekenden i biografen uge 50

BILLETSALG. 'Synkefri' solgte 20% flere billetter i sin anden weekend, mens ny Disney-film blev den mest sete.

Den danske film ’Synkefri’ havde en flot anden weekend i biograferne, nu der hverken var vigtige håndboldkampe eller sne til at holde publikum tilbage. Billetsalget til filmen steg næsten 20% i forhold til åbningsweekenden, hvilket er ret usædvanligt og også i nogen grad et udtryk for den store betydning, det kan have at være en del af Biografklub Danmarks program.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Med danske briller var det også værd at kippe med flaget for Mads Mikkelsen og ’Bastarden’, der i weekenden (lørdag) vandt hele tre flotte priser til European Film Awards, som er den europæiske pendant til Oscar-uddelingen i Hollywood. Måske det faktisk også nåede at få lidt indflydelse på ’Bastarden’s billetsalg, som kun faldt 8% i filmens tiende weekend i biograferne, hvor den rundede 240.000 publikummer samlet set.

Weekendens mest sete biograffilm var dog Disneys nye film ’Ønsket’, som kommer i kølvandet på deres 100-års fejring og efter sigende skulle være spækket med referencer og easter eggs til alle de små og store Disney-fans verden over. Med knap 50.000 publikummer efter første weekend kan man nok forvente, at ’Ønsket’ kommer til at rykke stærkt hen over juleferien og ende med at blive en af årets store film.

Og så er to danske film vendt tilbage i biograferne efter at havde været ude i nogen tid. Det gælder dokumentaren ’Apolonia, Apolonia’, der ellers også er tilgængelig på DRTV, men nu samlet er set af mere end 9.100 i biografen. Den anden er ’Julemandens datter 3’, der oprindeligt havde premiere op til jul sidste år, og nu samlet er set af 110.000 biografgængere.

Top 10 – Weekend uge 50

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.