Weekenden i biografen uge 7

BILLETSALG. ’Den grænseløse’ er nu årets mest sete film i biograferne på vej ind i vinterferien, mens Hayao Miyazakis svanesang ’Drengen og hejren’ er ugens store overraskelse.

Vi er i gang med uge 7, første uge af skolernes vinterferie, hvilket traditionelt en af de allerstørste perioder i biograferne. Vinterferien er opdelt på tværs af landet, så en del har ferien i uge 7 og resten i uge 8. På tværs af disse to uger var det pre-COVID ikke usædvanligt, at mere en 1 million danskere lagde vejen forbi biografen. De seneste par år er det dog dalet en smule til omkring 700.000 publikummer.

I første weekend af ferien var det igen danske ’Den grænseløse’, der var den klart mest populære film. Mere end 44.000 publikummer så den i weekenden, hvilket betyder, at den nu samlet har rundet 152.000 billetter og dermed er årets mest sete film ind til videre. Se årets topliste her nedenfor.

Top 10 2024 (pr. 12. februar 2024)

Anden mest sete film i weekenden er faktisk lidt af en sensation. Der er nemlig tale om animationsfilmen ’Drengen og Hejren’, den seneste Studio Ghibli-film af den japanske mester Hayao Miyazaki. Filmen er lanceringsstøttet af Filminstituttet. ’Drengen og hejren’ bliver distribueret af Camera Film og blev i weekenden set af hele 16.800 publikummer.

Inkluderer man forpremierer, har den allerede rundet 23.700 billetter. Dermed er den nye film allerede den tredje mest sete Miyazaki-film i de danske biografer. Således er det kun ’Chihiro og heksene’, ’Det levende slot’ samt ’Min nabo Totoro’ der er set af flere, og med sådan en stærk premiere er der meget, der tyder på, at ’Drengen og hejren’ bliver den mest sete Miyazaki-film i de danske biografer.

Billetsalg på udvalgte Studio Ghibli-film i de danske biografer. Kilde: https://www.dfi.dk/branchen/viden-om-publikum/hvor-mange-ser-film

Tredje mest sete film er musical-udgaven af ’Farven lilla’ som er set af 121.000. Filmen har klaret sig uforholdsmæssigt bedre her i Danmark end i vores nabolande, hvilket ud over filmens appel og markedsføring, nok også til dels kan forklares ved, at den er med i Biografklub Danmarks program. I weekenden havde også den danske ungdoms-thriller ’Paranoia’ premiere, men opnåede ikke nok tilslutning fra publikum til at figurere på weekendens topliste. 

Top 10 – Weekenden uge 7

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.