Young Audience Day 2013

UNGE. For anden gang afholdes Young Audience Day som et initiativ til unge film-elskere. Søndag den 5. maj vil tre nominerede film blive vist for et ungt publikum i ni europæiske byer, som til slut kårer vinderen.

Det Europæiske Filmakademi uddeler for anden gang prisen til den bedste ungdomsfilm ved arrangementet Young Audience Day, hvor tre film er nomineret. Filmene vises samtidig i ni europæiske byer i Danmark, Tyskland, Slovenien, England, Letland, Bulgarien, Italien, Malta og Polen. I København er Det Danske Filminstitut vært for dagen.

De nominerede film til Young Audience Award 2013

  • "Selvmordsbutikken" (Frankrig/Belgien og Canada)
  • "På hovedet" (Tyskland) 
  • "The Zigzag Kid" (Holland).

Filmene vises for et 12-14-årigt publikum. Som afslutning på arrangementet stemmer publikum om vinderen. Udvalgte juryrepræsentanter fra de ni lande transmitterer de nationale resultater af afstemningen via Skype-videokald til Erfurt i Tyskland, hvor vinderen kåres i bedste Melodi Grand Prix-stil.

Hele dagen dokumenteres af videohold, som lægger klip fra arrangementet online. Her findes allerede videointerviews med de nominerede instruktører.

Kåringen af vinderfilmen kan følges på Det Europæiske Filmakademis hjemmeside. Følg live stream søndag den 5. maj fra kl. 20.00 på yaa.europeanfilmawards.eu.