Zombier på Trekroner Fort

BILLEDER. I weekenden afholdt CPH PIX "Film på Fortet", hvor publikum i Trekroner Forts klaustrofobiske rammer blev forevist George A. Romeros zombie-film "Day of the Dead" fra 1985. FILMupdate var med – noget af vejen.

Trekroner Fort blev bygget på grundsejlede linjeskibe i begyndelsen af 1700-tallet. Det blev senere flyttet til solid grund og udgjorde blandt andet under Slaget på Rheden i 1801 forsvarslinjen mod admiral Nelson og den engelske flåde. Men i en periode blev Trekroner Fort også anvendt som karantænestation for folk med smitsomme sygdomme, hvilket – formoder vi – forklarer, hvorfor stedet i dag hjemsøges af ... zombier.

Fredag og lørdag aften fragtede CPH PIX i ly af mørket filmfestivalgæster til indsejlingen af Københavns Havn, opdelte dem i mindre grupper og lod dem alene i stenkorridorerne på søfortet.

Blandt fredagens deltagere var FILMupdates udsendte. Og mens de fleste fandt vej gennem det kolde, mørke og tørdisede fæstningsværk, der vrimlede med zombier, og nåede frem til kaffe, øl og store fladskærme med horrorfilmen "Day of the Dead", blev han hurtigt adskilt fra sin gruppe og vendte aldrig siden tilbage fra øen.

Kun hans FILMupdate-kamera blev fundet – med gruopvækkende billeder fra aftenen: