"Zoomerne" – premiere på den første RÅFILM

I 2008 afsatte Det Danske Filminstitut 15 millioner kroner i en særlig pulje til spillefilm med budgetter på under 10 millioner kroner og et publikumspotentiale på mindst 75.000. Den første af filmene, Christian E. Christiansens "Zoomerne", får nu premiere den 4. juni.

Christian E. Christiansens, der tidligere har instrueret spillefilmene "Råzone" og "Dig og mig" samt den oscarnominerede kortilm, "Om natten", står bag den nye børnefilm om vennerne Tim og Alexander.

Tim vil gerne have en kæreste, og Alexander vil gerne have gode karakterer. En dag lægger de den perfekte plan. De skal bare bruge: en elkedel, en hjemmelavet robot, en tegning over skolen og hundrede overvågningskameraer! "Zoomerne" er en historie om venskab og hemmeligheder – og om hvad man gør, når man pludselig opdager noget, som man slet ikke skulle have vidst…

"Vi har været spændte på at se de første RÅFILM", siger Claus Ladegaard, områdedirektør på Det Danske Filminstitut. "Det er lykkedes teamet bag "Zoomerne" at lave en stærk spændingsfilm til børn, hvor budgettet er udnyttet optimalt, og hvor kravene til kvalitet og publikumsappel går op i en højere enhed."

 Morten Dragsted og Christian E. Christiansen har skrevt manuskript til "Zoomerne", og  Louise Vesth har produceret.

Det Danske Filminstitut har i samarbejde med filmens producent, Zentropa, lavet undervisningsmateriale til "Zoomerne". Materialet, der henvender sig til grundskolens 3.-7. klasse, er gratis og kan hentes på DFI's side med undervisningsmaterialer: www.dfi.dk/filmiskolen.

www.zoomerne.dk